Garmin Vivoactive – Test

Tidligere i år, på Consumer Eletronics Show (CES) i Las Vegas, der annoncerede Garmin en række nye produkter, inklusiv den nye Garmin Vivoactive. Vivoactive har med denne tracker, fået 3-parts app support, og har tilmed også support for golf spillere. På mange måder, så er denne tracker bedre end nogle af deres dyrere modeller, men lever det op til hypen?

Hvis du kigger efter prisen på Garmin Vivoactive, så har vi samlet et par forhandlere her.

[afp id=”13″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • Tons af sportsgrene du kan tracke
 • Batteriet holder længe
 • Masser af notifikationer

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Designet passer mere til fitness centeret end på kontoret
 • Low-resolution skærm
 • Søvn tracking er meget upræcis

[/tie_list]

[/one_half_last]

Lige indtil Garmin Vivoactive kom på markedet, var den perfekte fitness tracker blot en drøm. Traditionelle skridttællere er håbløse til reel sport, som badminton, løb eller andet. Desuden er deres data meget overfladiske, og de er næsten værdiløse for folk der gå op i deres fitness eller sport.

Hvis du elsker at være aktiv, så var et GPS løbeur det bedste for folk der løb, eller cykler. Men de fleste er dyre, og kun brugbare når du rent faktisk er på asfalten. Hvad hvis du nu holder af mere end blot løb og cykling.

Efter Garmin Vivoactive, som faktisk næsten er firmaets første smart-ur, som lover notifikationer på dit håndled, og en palette fuld af forskellige sportsgrene den kan holde styr på.

[tabs type=”horizontal”]
[tabs_head]
[tab_title] Features [/tab_title]
[tab_title] Design [/tab_title]
[tab_title] Tracking [/tab_title]
[tab_title] App’en [/tab_title]

[tab_title] Diverse [/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]

Garmin Vivoactive features

Først og fremmest, som du ville forvente af en Garmin enhed, så lader den dig tracke et utal af sportsgrene, og med en indbygget GPS, så er det en ret seriøs tracker. Så om du løber, cykler, går eller svømmer, så kan den tracke det hele, og med præcision fra GPS systemet. Ikke noget gætteværk her, men reel tracking fra en af de bedste producenter.

 

Et stort plus for mange, vil være muligheden for at tracke når du spiller golf. Ved at bruge den indbyggede GPS, og Garmin’s gigantiske database over 38.000 golfbaner, kan du få alle de data frem som du behøver.

Det er faktisk generelt Vivoactive i en nøddeskal. Det er som at tage hele Garmins udvalg af dedikerede spots trackers, bare samlet i en. Den har alt det mest essentielle, og langt de fleste mennesker vil finde det tilstrækkeligt.

Ud over tracking af din favorit spot, så er Vivoactive også et smart-ur og fitness tracker. Den holder styr på dine daglige skridt, og din søvn, og fortæller dig at du bør rejse dig hvis du har siddet for meget. Selv om dets analyser ikke er nær så dybdegående som Fitbit, eller Jawbow’s, så er det ikke ting der betyder noget hvis du generelt er ret aktiv. garmin-vivoactive-fitness-tracker-1

Den sidste lille ting af features hos Garmin Vivoactive, er dets notifikationer, som gør at vi kalder det et smart-ur. Det kobler sig op på din telefon, og kan give dig stort set alle dets notifikationer – Bare på dit håndled.

Vivoactive understøtter et hav af notifikationer fra start af, sms’er, opkald, WhatsApp, Tweets, Uber alarmer, stort set alt fra din smartphone kommer op på dit håndled. Nogle vil sige det er lidt i overkanten, men når man kigger på for eksempel Fitbit Surge, som er lidt begrænset i dets notifikationer, så er det faktisk en rar afveksling.

 

Alligevel så føler man ikke det er for meget. Notifikationerne forsvinder efter små 10 sekunder, og gemmes i en speciel menu, som man kan komme ind i ved at swipe til højre.

Som du måske regnede ud da vi nævnte du kunne bruge den til at tracke din svømning med, så er Vivoactive vandtæt ned til 5 ATM, så du kan faktisk dykke ned til 50 meter med det, hvilket vil være mere end rigeligt til langt de fleste.

 

[/tab]
[tab]

Garmin Vivoactive Design

Set ud fra den imponerende liste af features, ser det ud til at Garmin har produceret et mindre mirakel, og den retfærdiggør snildt sin lidt høje pris.

Selve designet af uret selv, har et stort minus. Dets store firkantede flade, minder lidt om den første generation af Sony’s smart-ure. Hvis nogle tror det er et kompliment, så kunne det ikke være længere fra sandheden.vivoactive-colors-whiteleather-1x

Den eneste ting der er positiv her, det er tykkelsen på uret, som er holdt nede på 8mm, hvilket er rimeligt imponerende.

Det visuelle gør det ikke bedre af, at den store LCD touchskærm på 205 x 148 pixels er smidt ned mellem to brede remme. Lysstyrken på skærmen er nede på et niveau, hvor det er ligefør det er ubrugeligt i mørke omgivelse. Knappen på venstre side af uret, har en baggrundsbelysning, som nogle gange lige tænder i fem sekunder. Det er en måde at spare på batteriet på, og det har givet resultater, men ikke uden omkostninger. Skærmen er ikke specielt køn at se på, og det er synd. Garmin Vivoactive er faktisk på mange måder det perfekte smart-ur, vi gider bare ikke gå med det.

Måske det ændrer sig i de senere generationer, men lige nu er Vivoactive ikke noget vi helst blev set med gående rundt med på arbejdet, eller i byen.

[/tab]
[tab]

Tracking

Efter den lidt negative smøre om Garmin’s design, så er det noget bedre at skulle vende tilbage til det, som det egentligt handler om.

Skridt og søvn trackingen er lidt af en blandet pose bolcher. Der ikke noget at klage over hvad angår selve trackingen, men de mål den sætter, er lidt underlige, især hvis du er vant til den type ala 10.000 skridt om dagen. De kan dog ændres i app’en.

Søvn trackingen er også lige ud af landevejen, du får en graf der viser dig timer du har sovet, og hvor dyb søvnen var.

Når det så kommer til tracking af sport og fitness, så er den virkelig på hjemmebane. Dets GPS betyder at alt din aktivitet vil præcist målt, med live opdatering af hastighed, distance og alt hvad du ville forvente af et dedikeret løbeur. Det er det samme hvis du cykler, svømmer eller går. Den kan endda fortælle dig hvor mange skridt pr. minut du tager, noget der ikke er helt normalt for et wear-able der sidder på dit håndled.

 

Hvis du er meget seriøs med din sport, så kan du også parre Vivoactive sammen med en af deres hjertemålere der bæres hen over brystet.

[/tab]

[tab]

Vivoactive synkroniserer med Garmin Connect, som er deres app til smartphones. Der kan du se alle detaljer om dine daglige aktiviteter, skridt, og ændrer dets indstillinger og meget mere.

Garmin Connect er en stor fitness platform, og en ret god app, som faktisk kan hjælpe dig med at holde styr på stort set alt, og du kan optjene badges for opfyldelse af mål, og gemme dine løbeture på kortet og meget andet.

Den er godt opdelt, og alt daglig aktivitet ses tydeligt i toppen af app’en, og de enkelte fitness sessionen i kronologisk rækkefølge nedenunder. Alle data vises pænt på overskuelige grafer, og du kan dykke ned i næsten alle detaljer om den enkelte træning.

En god detajle er, at den er så hurtig om at synkronisere. Når vi startede app’en, så var det kun et spørgsmål om sekunder før den kunne vise alle de sidste nye data. Det er altså et plus, der er rigtigt mange enheder derude, som tager evigheder om at synkronisere, eller også er de sidste nye data ikke kommet med over.

[/tab]

[tab]

Batteri

Garmin lover at det kan holde tre uger, med cirka 10 timers GPS tracking, og det syntes vi ikke helt vi kan få det op på, men det er stadig ret godt gået må man sige.

Hvis du bruger det hver dag, og med alle notifikationer slået til, så holdte det cirka en uge.

For fitness fanatikeren, er Garmin Vivoactive måske et af de bedste sportsure på markedet, og måske et af de bedre smart-ure. Garmin har fået et imponerende antal funktioner presset ind i uret, og skabt et ur til stort set alle sportsgrene.

Det eneste der trækker ned her, det er designet og den lidt dårlige skærm.

[/tab]
[/tabs]

[afp id=”13″]

[taq_review]

 

 

 

Apple Watch / Apple uret – Test

Apple uret er nok det wear-able som de fleste har ventet på, og nu kommer det snart til Danmark. Faktisk så lander det i butikkerne allerede fredag den 25. september.

Det iPhone baserede smartwatch, er en dyr lille gadget. Uret er godt, men det er bedre på håndledet af en high-tech nørd, end det på armen af en løber eller en der skal tælle skridt. Det er forholdsvist nemt at bruge, men der er en lille indlæringskurve.

Vi har valgt at anmelde det her på Pedometer.dk, da det med sikkerhed bliver købt som en skridttæller, og/eller løbeur også.

Vi har af gode grunde, ikke kunne oplyse om de enkelte butikkers priser for uret, men ligeså snart uret er landet, så vil dette blive opdateret. Uret kommer desuden i to forskellige modeller, en normal model, og en sports model.

[afp id=”14″]

[afp id=”15″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • Stilfuldt design
 • Intelligent interface
 • To forskellige størrelser

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Prisen er lidt heftig
 • Batteriet holder kun en dag
 • Mangler en del nøgle apps

[/tie_list]

[/one_half_last]

[tabs type=”horizontal”]
[tabs_head]
[tab_title] Introduktion [/tab_title]
[tab_title] Design [/tab_title]
[tab_title] Display [/tab_title]

[tab_title] Batteri [/tab_title]

[tab_title] Daglig brug [/tab_title]

[tab_title] Fitness og tracking  [/tab_title]

[tab_title] Evaluering [/tab_title]

[/tabs_head]
[tab]

Update: På den nyligt annonceret, Apple even, blev softwaren i Apple uret opgraderet til WatchOS 2, den 16. september 2015.

Nye apps er på vej til uret, som Facebook Messenger, iTranslate, og en GoPro fjernbetjenings app, og AirStrip.

Apple uret sidder på mit håndled og tikker derudaf lige nu, og mens det ikke længere går under navnet iWatch, så er det “Mit ur”, og Apple’s mest personlige gadget til dato.

Den iPhone 5 (og op) kompatible smartur, kommer i 38 forskellige udgaver, med forskellige materialer, størrelser og med udskiftelige ur-remme.

Du kan se priserne på to af modellerne ovenfor, derudover kommer der også eksklusive modeller i guld osv.

Men ja, alle iPhone ejere, der søger efter et smartwatch, burde have dette på deres ønskeliste. Især efter opdateringen af watchOS 2, der er der virkeligt åbnet op for at app’s kan integreres bedre med Apple uret. Opdateringen giver også mulighed for Wi-Fi opkobling, nye ur-flader med forskellige options, bedre Siri integration, svar på eMail og endda mulighed for vejviser funktioner.

Så er det værd at æde de dyre priser på Apple ure? Tja, med app’s som beskeder, mail og enhver iPhone notifikation på dit ur der er lige ved hånden altid, det er i den grad brugbart.

Jeg har for eksempel ikke altid min iPhone ved hånden, når nogle smider mig en sms, det klarer uret for mig, og så kan jeg altid lige pinge min telefon, når ikke jeg kan finde den. Ved ikke hvorfor den oftest befinder sig i sofaen begravet mellem en masse puder. Uret har den nemmeste “Find my iPhone” app til dato.

Sådan er der en masse små fordele fordelt i de mange apps. Som det at kunne checke ind i flyveren, takket være den QR kode som jeg havde siddende på armen, i stedet for at holde styr på min telefon, eller boarding pass, mens jeg prøver på at holde styr på tasker og det hele.

apple-ur-12

Men alle de skridt jeg tager, de bliver talt og overført ind i Apple urets fitness app. Det er ikke den mest omfattende fitness tracker, men det er en fitness tracker og derfor har vi den med her. Den holder ud over mine skridt også styr på kalorier, og puls. Big surprise, så fortæller den mig jeg skal røre mig mere mens jeg skriver reviews.

Men det ikke at behøve, at tage telefonen frem for hver vibration i min lomme, det er mere en luksus, end en nødvendighed, og ikke noget enhver iPhone ejer behøver.

Hvorfor så købe et Apple ur?

Apple uret bliver ofte sammenlignet med en iPhone på dit håndled, og mange omtaler det også som “min telefon” når jeg viser det frem.

Det er nu heller ikke en helt forkert sammenligning. Det firkantede smartwatch, er som en mini iPhone, den lader mig læse mine mails, jeg kan bruge Siri, og jeg kan tage telefonen. Alt sammen fra enheden på mit håndled.

Størrelsesmæssigt er det også helt perfekt, mens mange Android smart-ure både ser og føles ret “klodsede” ud, så passer det 42 mm Apple ur perfekt på mit håndled.

En endnu mindre størrelse og også på markedet (38mm), selv om de fleste folk burde gå efter det store af de to. Det giver bedre batteriholdbarhed, og en mere brugbar touchskærm.

Det er lidt sjovt, for jeg syntes faktisk ikke der er nogen grund til at sammenligne det med en Android model, for der er ingen der vælger ur først, og så deres telefon. Du har sikkert allerede en telefon, og den kører enten iOS eller Android.

Men behøver jeg dette ur? På den ene side, har det være en rar måde at bryde nogle af mine vaner på. Jeg er ikke nær så afhængig af min telefon, men spørgsmålet er bare om jeg nu er for afhængig af mit ur. Hvor gange er jeg rent faktisk gået glip af et vigtigt opkald, eller sms besked? Eller måske vigtigere – Hvor mange gange har jeg nærmest smidt alt jeg havde i hænderne for at nå et opkald, eller reagere på en sms, og så det bare er BT eller Politikken der vil sælge mig et abonnement, eller en sms der bare siger “okay” til en besked man sendte timer forinden.

Disse øjeblikke kan undgås helt, med Apple urets evne til at svare, eller afvise opkald eller sms’er på en tiendedel af et sekund.

Hvad mangler?

Der er mange iPhone features der ikke er taget med over på håndledet. Apple uret er ikke endnu en total iPhone erstatning.

Du kan ringe op fra uret, men du kan ikke tilføje nye kontakter fra det.

Det kan tracke enkelte fitness mål, men det er ikke tilkoblet GPS, og det tracker ikke din søvn, og tredje-parts fitness app’s har brug for at din iPhone er i nærheden. Den kan også finde sange via Shazam app’en, men det er gennem microfonen på din iPhone, ikke via den på uret.

En lille træls ting er, at man stadig er nødt til at have sin telefon med sig. Det er lidt af en skuffelse for mange folk, når de hører at man stadig skal have den med sig, for at få fuldt udbytte af telefonen. Men ja, det gør du… Skærmen er ikke stor nok til at se youtube videoer på, og prøv du at svare på en Facebook besked via et mikro tastatur på dit ur. Så ja, du har stadig brug for din telefon, bare ikke så ofte som før.

Det store spørgsmål er så om det er prisen værd, og om det er pænt nok til at gå med hver dag.

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[tab]

Apple’s måde at hype uret på, var at køre på stilen. Hvordan det er støbt, dets rene linier, dets glas og hvordan det er i stand til at holde nostalgien, i forhold til det ur du går med i dag.

Men det kommer an på hvilke af urene vi snakker om. Der er tre forskellige modeller, aluminium sport, rustfrit stål, og guld modellen.

Jeg har prøvet de to første modeller, før jeg købte mit ur, men jeg holdte hele tiden fast i den oprindelige model, 42mm aluminium Apple Watch Sport.

apple-ur-modeller

Det er den billigste model, og en smule mere behageligt end dets to søstre modeller, der er lavet af rustfrit stål og guld. De afviger fra hinanden i pris, og unødvendig vægt, mere end de gør i design. Hvis du er ude efter den letteste model, så skal du gå efter Sports aluminiums ramme og Ion-X glas, som gør den ca. 30% lettere. Det er 30 gram, i stedet for 50 gram stål, eller 69 gram guld. Det er en del, når man har det på armen cirka 18 timer om dagen, før batteriet skal oplades.

Efter en dag, hvor jeg havde letvægteren Apple uret på min højre hånd, og det lidt tungere Moto 360 på min venstre (for test formål), der lagde jeg næsten ikke mærke til Apple uret, og da jeg senere skiftede til et løbeur, sammen med Apple uret var det samme mønster. Jeg lagde næsten ikke mærke til Apple uret, så de har ramt en grænse ret godt der.

Aluminium rammen matcher iPhone’s, og er dermed en smule mørkere end det skinnende rustfrie stål.

Et større problem fremover, er måske at Apple’s sport udgave mangler sapphire crystal glas, som er næsten 100% ridsefrit. De gode nyheder er, at Ion-X glasset på Sports modellen har vist sig at være det samme indtil videre.

Alt andet er det samme på alle modellerne. Rammen er 10.5 mm høj, en anelse tykkere end et Android ur, men det har en flot finish med kurvet glas, og afrundede hjørner og en lille bule på bagsiden, hvor pulsmåleren sidder.

Apple-ur-bagside

Det er ganske tyndt for en første udgave, og jeg tror på at Apple går ud og laver “verdens tyndeste smartur” når vi ser de senere versioner af uret.

Men tykkelsen giver stadig plads til to store knapper, en klassisk skrueknop, og en knap med det sigende navn “Side knap”. Begge sidder på den højre side af uret, og du skruer dig, og trykker dig gennem menuerne. Mikrofonen og højtaleren sidder på den venstre side.

apple-ur-knapper

Apple Sports ur rem er lavet af syntetisk gummi, som siges at være ret hårdført og holdbart.

Remmen kan fås i hvid, sort, blå, grøn og pink farve, den føles rart og komfortabel at have på, og er nemmere at spænde end mange andre modeller på markedet.

Forskellen mellem at bruge Sports modellen med dets gummi rem, og uret med en “rigtig” rem, var at jeg følte jeg nu tog et “rigtigt” ur på. Så hvis du foretrækker det, så bør du købe den dyrere rem.

Når du får dit ur, så følger der to remme med. En kort og en lidt længere i den samme hvide farve. At skifte remmen er ekstremt nemt, og du skal ikke engang bruge noget værktøj. Der sidder ganske enkelt en lille knap under uret lige ved remmen, og når du trykker på den, så kan remmen lige trækkes af, og en ny sættes på.

Selv om mange Android ure bruger tredje parts 22mm remme, så regner jeg også med der snart er udgaver på vej til Apple uret.

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]
[tab]

Bagved Ion-X eller safir glasset af dit Apple ur, sidder der en farverig, og lys OLED skærm. apple-ur-skaerm
Den står skarpere end langt de fleste andre smartwatches, mest af alt den pixelerede LCD på Moto 360.

Det er den helt rette teknologi for et smartur, da OLED skærme behøver meget mindre batteri når de viser en mørkere skærm. Med OLED er det kun de pixels der rent faktisk skal bruges der bliver tændt, og mindre pixels er lig med mindre batteri forbrug.

Den 38mm store udgave af Apple uret har en opløsning på 272 x 340 pixels, mens 42mm versionen har 312 x 390 pixels. Det større display bruger mere strøm, og det betyder også et større batteri.

Apple var i stand til at designe en fleksibel OLED skærm til uret, der står knivskarpt, men de valgte dog en firkantet skærm frem for en rund. Noget som Moto 360 gjorde.

apple-watch-vs-moto-360-comparison-650-80

Skærmen er mere farverig, end dets iPhone rivaler, især den nye Pebble Time, og den er læsbar i selv højlys solskin, men det kommer altså på bekostning af batteri holdbarheden.

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[tab]

Apple uret burde have 18 times batteritid i sig, hvilket vil sige godt og vel en hel dag, hvis vi holder os til en normal søvn og døgnrytme. Jeg var i stand til at, at få det til at holde 24 timer, på dage hvor jeg ikke lavede telefonopkald med det, eller brugte det som en pulsmåler konstant.

apple-watch-battery-life-hours-test-650-80

Lad mig bare sige det – Jeg tror Apple med vilje gjorde deres batteritider mindre, for ikke at blive mødt med sure brugere, hvis deres tal ikke holdte vand. Jeg havde dage, hvor jeg var ude og løbe et par timer, men stadig kunne få uret til at holde hele dagen, og ikke en eneste gang nåede jeg om aftenen til et kritisk niveau for batterier.

Apple siger selv, at uret kan holde til 3 timers non-stop telefoni, og 6.5 time hvis du lytter til musik, eller bruger pulsmåleren. Hvis du bare engang imellem skal se hvad klokken er, så holder det snildt 48 timer.

For at lade uret helt op skal du bruge 2.5 time i opladeren, og Apple giver 3 års garanti på at batteriet kan holde.

Men lad os nu se hvor længe det holder, når først udviklerne begynder at benytte den indbyggede NFC (Near Field Communications) chip, og andre sensorer, så vil batteriet måske holde til en del mindre.

Hvis du skulle løbe helt tør for strøm, så har uret 72 timers backup batteri, som starter når du når 0% strøm. Men der kan uret kun vise dig tiden, og det beholder ikke dine egne urflader.

Ny oplader

Apple urets magnetiske oplader, har lært fra firmaets populære MagSafe opladere som er standard på alle MacBook Air og MacBook Pro computere. Den kombinerer MagSafe magneten, men en induktionsoplader. Det hjælper gevaldigt i situationer hvor det for eksempel er mørkt, så klikker du bare opladeren på, og det er det… Magneter!

Selv om jeg hader at have endnu en oplader at slæbe på, så er den meget bedre end Pogo opladeren Pebble, Samsung, LG m.fl. bruger.

oplader

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[tab]

Der er noget lidt mere komplikeret, over dette formindskede Apple produkt, sammenlignet med iPhone’n og iPad’en. Det tog mig et par dage at få styr på interfacet, hvilket er overraskende meget for et Apple produkt. Uret er slet ikke halvt så intuitivt som man ville forvente.

Jeg fik med det samme sms’er og emails på uret som forventet, og jeg kunne nemt afvise alt der ikke var vitalt for mit daglige liv. Denne måde at få styr på notifikationerne var faktisk rar. Men, hvis jeg ville gøre noget ved disse notifikationer, så var jeg nødt til at lære at hoppe mellem tre menuer. Og måden man gjorde det på føltes ikke naturlig.

Grunden til dette er, at uret prøver at gøre for meget, på en gang. Et smartwatch er altså ekstremt begrænset i sit interface. Plus det, at Apple uret er en helt ny kategori af enheder for alle.

At huske at swipe nedad for at se min log af notifikationer, og swipe op for at se mine pinned “Glances” widget er mere kompliceret af, at det kun virker når jeg står i urfladen. Det virker ikke i nogle andre app’s eller i app’ launcher menuen, hvor på iPhone’n virker den overalt.

Nogle gange fik jeg ramt side knappen, fordi den ligner min iPhone’s dvale/vågne knap, kun for at opdage (igen), at det får min kontaktliste frem. At presse på skrueknappen gør tricket her. Dobbelt tryk på skrueknappen skifter mellem app’s, men det er et blødt pres, og det føles ikke altid som om det blev registreret. Den nemmeste måde at komme tilbage til urfladen på, er at lade hånden falde ned langs siden, og så tage det op og kig på det igen.

Det er ikke særligt intuitivt, og det er den slags der giver urets nej-sigere ammunition, når du skal hoppe mellem app’s bare for at fortælle dem hvad klokken er.

Selve look and feel’et i menuerne er heller ikke helt i top. Der ser ud til at være lidt forsinkelser på, og det lagger og hopper en smule. apple-ur-remme

Som en første generations software, er det bare ikke så intuitivt, men at sætte telefonen op, det gik helt uden problemer. Jeg startede min iPhone’s Watch app, og det bad mig tage et billede af min nye telefon. Det var det, så var de parret.

Synkronisering af mine eksisterende apps skete automatisk, men det tog et par minutter. Efter det, så kunne jeg nu hente min egen urflade. Uret forbindes via en kobling af Wi-Fi og Bluetooth, men du kan ikke bruge Bluetooth på uret, når det er i “Flight mode”, hvilket gør bluetooth streaming af musik et no-go hvis du ude og flyve.

“Mit Ur” menuen i den tilhørende iPhone app, er utrolig kompleks. Det giver måske pote en dag, når jeg lærer det 100% at kende, men det vil ryste nogle Apple fans, som altid har sagt at tingene bare virker.

Jeg kan disable notifikationer for specifikke app’s, og næsten enhver indstilling kan tages fra iPhone’n eller sættes op individuelt. Du kan sætte “Forstyr ikke”, eller du kan få dem til at gentage sig selv helt op til 10 gange!

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[tab]

Grunden til at Apple uret bliver nævnt her er selvfølgelig dets fitness funktioner.

Det er lidt trist, at Apple ikke gør mere ud af fitness og sundhedsmarkedet. Rygter siger, at de lavede nogle tests med stress sensor, og blodtryks sensor, men de virkede ikke optimalt, og blev derfor fjernet igen. Så indtil videre så er det en lidt skrabet version i forhold til hvad det var. Men mon ikke vi kommer til at se nogle flere funktioner, komme i version 2?

Fitness tracking er omfattende, og den vil have dig til at være aktiv i 30 minutter om dagen, stå op ind imellem, og holder øje med om du forbrænder nok kalorier hver dag. Den kan også fortælle dig hvor mange skridt du har taget, og hvor langt du har gået.

Men det er næsten ligegyldigt. Jeg siger ikke at de ikke kan hjælpe dig, men næsten enhver som ikke allerede er aktiv, men gerne vil være det går gennem disse faser; Rejser sig når uret siger du skal, søger igennem deres data for at finde ud af hvordan de klarer sig, og sætter næsten en ære i at få alle ringene udfyldt.

apple-ur-fitness

Lige indtil den dag, hvor de ikke når deres mål. Så næste dag prøver Apple uret så at få dig til at gå mere, og stå mere for at råde bod på dagen før. Men, hvis de nu ikke når det igen, så er der et par dage med ufuldendte ringe på din fitness tracker, og så bliver de små påmindelser irriterende. Hvorfor har du købt noget, der minder dig om, at du ikke gør alt hvad du skal, hver dag?

Uret gav mig også påmindelser om at jeg skulle rejse mig op, kun minutter efter jeg lige havde sat mig. Ikke noget der gav mig tillid til app’en.

Jeg ved godt det er de lidt mere ekstreme tilfælde, og mange er i stand til at ignorere disse beskeder, men det er ikke pointen. En enhed der kan opføre sig som en personlig træner, kan være motiverende og god, hvis ellers målene ændrede sig hver dag. Eller de var hængt op på forskellige udfordringer, der kunne ændre sig hen over tid.

Det helt store problem jeg har med Apple uret, når jeg sammenligner det med et løbeur, er at det er alt for basalt, til at blive sammenlignet med løbeure fra Garmin eller Polar, og for nybegynderen, så har det ikke rigtig nogen måde, der kan hjælpe dig med en sundere livsstil.

Når du åbner app’en giver du den dine måle, antal skridt, antal kalorier og så videre, og så fortæller uret dig med nogle farverige ringe hvor langt du er fra dagens mål. Men det er stort set også bare det, det er op til dig at forbedre dine tider, længde eller kalorieforbrænding. Det er nemlig det eneste uret holder styr på, din bedste opnåede distance, tid eller forbrænding.

Der er så mange app’s derude der kan gøre det, så hvorfor kan Apple ikke? Og så lige det faktum, at uret ikke har indbygget GPS, så med mindre du har telefonen med, så vil du ikke få nøjagtige data.

Eller, selv om telefonen er med, så er GPS’en stadig lidt unøjagtig sammenlignet med fx. Garmin Fenix 3.

Pulsmåleren er heller ikke helt optimal, jeg prøvede med en pulsmåler spændt over brystet, og Apple’s måler lå konstant en del over. Det betyder, at brugeren får alt for høje resultater. En ting der dog er godt er, at den kan tilsluttes sensorer, så du kan tilslutte fx. Wahoo Tickr X, og det gav et løft Apple urets fitness del.

Du kan bruge andre app’s end Apple’s, men de virker ikke med mindre telefonen er tilsluttet, og så er det jo lidt ligemeget. Når det så er sagt, så er der en del der løber med telefonen bundet fast til arm (og det er mange), og der er den ekstra skærm på håndledet en stor hjælp, der viser dig hastighed, distance i real time.

Så hvis du planlægger at bruge uret som fitness ur, så vent på de næste udgaver, de vil helt sikkert være fyldt med sensorer og app’s der kan bruge dem på en fornuftig måde.

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[tab]

Det tilbagevendende spørgsmål jeg havde, da jeg skrev dette review var, hvad er Apple uret egentlig god til.

Apple uret både overraskede og skuffede på nogle områder.

De gode ting:

Det generelle look and feel af hele uret, som med de fleste andre Apple produkter, var et stort plus for mig. Det sidste du vil have, er et ur som du skal undskylde for, rent visuelt. Efter at have brugt et par smart-ure over det sidste år, er der bare noget ved Apple’s design som tiltaler en. Ja ja, det har begrænset funktionalitet, men det har alle første-generations smart-ure, og Apple skal nok komme efter det, og ligeså snart der kommer flere app’s, så får de også mere og mere ud af uret.

Når du først har overbevist dig om at købe uret, trods den høje pris, så er det et genialt produkt at have på sig nogle gange. Det at være i stand til at checke sms’er, beskeder, eller se hvem der ringer, bare ved at se på ens håndled, det er helt klart fremtiden. Især når du står i situationer, hvor det lige at finde telefonen frem ikke er nemt. Som når du står med to børn på armen, og hænderne fulde af indkøbsvarer.

De mindre gode ting

Apple uret er nøjagtigt hvad du forventer af det – Et første forsøg på at lave et smart ur. Apple er gået lidt på kompromis her, med deres egne udviklingsmodeller, og den begrænsede teknologi der er til rådighed her og nu. Men det er stadig et smart ur, noget der ikke har et helt klart svar, på dine venners spørgsmål om “Så, hvad er der godt ved det”.

Det faktum, at selv ikke klokken bliver vist konstant på ur-fladen er ikke helt gennemtænkt. Det at skulle hæve armen for at se klokken, det virker upåklageligt, men der er bare tidspunkter hvor jeg ligger ned, og bare lige skal se klokken. Så er jeg nødt til lige at vække uret til live først – Når gammel teknologi slår den nye, så er der et problem der bør løses.

En anden ting er prisen, det er svært at retfærdiggøre den høje pris, det er meget dyrere end dets konkurrenter. Et Apple ur er stadig en luksusvare, ikke en nødvendighed som en telefon, eller en computer.

Fitness delen af uret er også lidt ringe indtil videre, men der er helt klart masser af potentiale her, men det er ikke på grund af den del du skal købe uret.

Endelig dom

Hvis du er iPhone bruger og er desperat efter et smart-ur, så er Apple uret perfekt til dig. Det gør dig uafhængig af nogle iOS apps, og alle deres notifikationer, og du er ikke nødt til konstant at hive telefonen frem, for at se hvad det er. Det er dejligt bekvemt og rart at slippe for den slags.

Kontrasten mellem en iPhone eller iPad, som du konstant hiver frem for at checke, og så uret er rart. Du bruger mindre tid på at checke disse ting, og du vænner dig forhåbenligt af med at checke din telefon konstant. Hvis du nu spørger hvorfor uret ikke kan tage billeder, eller afspille youtube videoer, så har du ikke fanget pointen.

Du betaler dog også for den bekvemmelighed i form af en høj pris, og det er derfor jeg anbefaler at købe den 42mm Sports model. Den har samme dimensioner, funktionalitet, og batteri holdbarhed som det dyrere rustfri stål ur, bare til billigere penge.

[button color=”green” size=”medium” link=”#toppen” icon=”” target=”false”]Til toppen[/button]

[/tab]

[/tabs]

[afp id=”14″]

[afp id=”15″]

[taq_review]

Fitbit Surge – Test

Fitbit Surge er vist flagskibet hos Fitbit, og denne tracker har da helt klart også en masse gode funktioner og muligheder

Hvis du kigger efter prisen på Fitbit Surge, så har vi samlet et par forhandlere her.

[afp id=”12″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • GPS
 • Fitbit har fået styr på deres tracking af søvn
 • Databasen over fødevarer er stor, og nem at bruge

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Designet passer mere til fitness centeret end på kontoret
 • Lidt kraftig rem
 • Prisen er lidt i overkanten, selv for en fitness tracker med GPS

[/tie_list]

[/one_half_last]

Okay – Jeg er lidt af en nørd hvad angår mange ting, og jeg kan godt lide tal. Tal på hvor mange skridt jeg tager, kalorier, min søvn og meget andet. Det er noget jeg kan tage og føle på, og ændre på. Hver gang jeg tester en ny skridttæller, så tror jeg at “Denne her, den vil jeg beholde”. Den sidste i rækken er Fitbit Surge, som er en kombination af et GPS løbeur, skridttæller, og søvn tracker. Den her kombinerer alle de ting jeg har brug for – Skridttælleren, GPS trackeren, pulsuret og et ganske almindeligt ur.

Men jeg kan godt afsløre, jeg går ikke med Surge mere. Vi kommer til hvorfor senere, men vi kan starte med de ting Surge gør godt. En af de features der er gode ved Fitbit Surge er den indbyggede GPS. Ja, Fitbit træder for første gang ind på domænet for løbeure. Det er ikke den hurtigste, eller mest præcise GPS i verden, men den gør det stadig godt. Problemet er bare, at det tager cirka 1 minut for GPS’en at finde din lokation, og den giver dig et rimeligt nøjagtigt kort over hvor du er. Kun en gang mistede den GPS forbindelse, noget som jeg også har oplevet når jeg har brugt RunKeeper på både iOS og Android.

Ligesom mange andre af de nyere fitness trackers, har Fitbit Surge en pulsmåler indbygget. Du får ikke en professionel pulsmåler, men den giver dig en ret nøjagtig gennemsnitslig puls for din gå- eller løbetur. Takket være en ny sensor, så er Surge også markant bedre end sine forgængere til at holde styr på din søvn. Den kan desuden automatisk finde ud af hvornår du sover, så du ikke selv skal ind og fortælle den at du nu skal sove.

Fitbit Surge er en skridttæller, det er hele tankegangen bag Fitbit faktisk. De har deres hovedvægt på skridttællere over alt andet, og deres Fitbit Charge HR gør også et perfekt job hvad det angår. Materialet som armbåndet er lavet er, det er ekstremt blødt, og komfortabelt, det føles mindre plastikagtigt, og mere som noget af det høj teknologiske stof, som noget af det rigtigt dyre fitness tøj er lavet af.

Desværre er det lidt “klodset”, det er ikke ligeså stort som mange smart-ure på markedet, men nogle gange føltes det som om det sidder i vejen. Især hvis det sidder under en langærmet trøje. Dets brede armbånd og et atletisk design er faktisk ret pænt, og der er flere der har set det på min arm og spurgt hvad det er. Det er ikke så diskret, som nogle af de andre trackers på markedet, og det kan være lidt af et problem, hvis du gerne vil have en lille diskret tracker.

Desuden er det heller ikke et rigtigt godt ur, touchskærmen er lidt for følsom, hvilket medfører at det sjældent viser tiden når du faktisk har brug for det. Ofte viser det noget helt andet, for eksempel antallet af trapper du har gået i dag, eller noget helt andet, fordi du er kommet til at trykke på det. Heldigvis tager det et par tryk at starte GPS’en op, ellers er jeg ret overbevist om du var endt op med at tracke din søvn på GPS’en også.

Hvad angår batteriet, så holder det cirka en lille uge på en opladning. Hvis ikke du bruger GPS funktionen, for så er det maks fem dage.

Fitbit app’en er også forbedret meget, siden jeg første gang brugte app’en. Visuelt set er den meget lysere, mere tidsvarende og ligner generelt en moderne app. Men vigtigere er, at den del af app’en der holder styr på dine kalorier, den kan nu sagtens lege med nogle af de store drenge.Hvor den før manglede data på rigtigt mange ting, så har den nu en overflod af resultater.

En af de gode nye ting er også, at Fitbit Surge kan endelig selv finde ud af hvornår du sover. Det betyder, at du ikke selv skal ind og fortælle den du går til ro. Så det er bare at sætte sig ned, og kigge på alle de data den kan give dig, for eksempel fandt jeg ud af, at det tog mig i snit 52 minutter, at falde i dyb søvn.

Fitbit app’en er stadig ikke den bedste app på markedet, og heller ikke altid den nemmeste, jeg vil i hvert fald ikke give den til din bedstefar, uden at give en grundig vejledning også. Heldigvis er det at tracke din motion en noget bedre oplevelse, og det at du nu har GPS maps over dine ture, gør at det faktisk er en ganske god app. Hvis ikke du syntes Fitbit’s app er helt perfekt, så kan du altid bare bruge MyFitnessPal eller RunKeeper, eller du kan få dine data over i regneark på Google Drive.

En af de ting Fitbit ser ud til at ignorere er notifikationer. Specielt det, at pushe tekst beskeder og opkald fra din telefon, og ud til Surge. Der er ret stor forsinkelse på hvornår du får en besked på din telefon, og så hvornår du rent faktisk kan se det på Surge. En anden ting er, at notifikationer er passive, det vil sige du kan se dem, men ikke reagere på dem. Der bliver du nødt til at have fat i din telefon.

Efter at Fitbit har indført GPS, så er dets konkurrenter ikke bare Nike og Jawbone, men også Garmin, TomTom og Microsoft Band. Faktisk, så er Surge rimeligt tæt på Microsoft Band når vi snakker features. Okay, du kan ikke få Twitter notifikationer på Fitbit Surge, men den kan en masse mere end bare tælle skridt. Ligesom Microsoft’s wearable eksperiment, så er Surge beregnet til at have på dagen lang. Den er beregnet til, at tælle dine skridt fra du forlader dit hus, og til at have på når du sover, og Surge er meget mere komfortablet at have på end Microsoft Band, og batteriet holder meget længere tid.

Hvis du bare er interesseret i, hvor meget du går i løbet af en dag, så er Fitbit Charge HR en billigere, og mere slank version. Men hvis du leder efter et seriøst løbeur, med GPS og pulsmåler, så er der mange andre som fx. Garmin Vivoactive, som har de samme features som Surge, og cirka samme pris, men bedre batteriholdbarhed.

Så her er dommen over Surge, jeg endte op med at kunne lide den. Den gør en masse forskellige ting, og nogle af dem ret godt. Det er brugbart som et løbeur, en god aktivitets tracker, og en ret overbevisende søvnovervågning. Problemet er, jeg vil bare ikke have den på. Når jeg er ude og løbe, så er dets lidt store størrelse, og sorte design ikke et issue, men når jeg skal sove, eller på arbejde, så er det en helt anden historie. Den mangler lidt mode-agtigt som for eksempel Jawbone’s UP3, hvilket gør at den faktisk er bedre som et løbeur, end en daglig tracker.

Men til den pris, er der bedre modeller til løberen derude. Timex, Polar, Garming og TomTom, har alle enheder der er bedre egnet til løberen. De andre modeller har stort set alle en hurtigt, og meget præcis GPS, og kan tilsluttes en ekstern pulsmåler, der kan spændes hen over brystet, og som giver en meget bedre måling, end et armbåndsbaseret et. De har også avancerede features for at holde styr på dine fremskridt, intervaller, og kan coache dig gennem forskellige træningsprogrammer.

[afp id=”12″]

 

Withings Activité – Test

Withings Activité er ikke en decideret fitness tracker, men vi måtte simpelthen have den med her på siden. Så glem alt om notifikationer, apps og alle de små distraherende ting der påstår at være en hjælp. Nogle gange er en fitness tracker bare bedst, når du ikke ligger mærke til den. Måske det lige netop var det designerne tænkte på, da de udformede Activité.

Dets runde ur-flade, og klassiske udseende gør, at den på ingen måde ligner en typisk skridttræller. Det er ikke en rigtig fitness tracker, men heller ikke et fuldt smart-watch, og det gør dem ret unikke.

[afp id=”11″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • Flot, stilrent og eksklusivt design
 • Præcis måling af skridt
 • Nem og simpel betjening

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Prisen
 • App’en kunne være bedre, men heldigvis bliver den opdateret løbende.
 • Begrænset funktionalitet

[/tie_list]

[/one_half_last]

Skridtmåleren i Activité er den viser der sidder inde i selve uret. Den viser dig, hvor mange procent du har gået af dagens mål. Som udgangspunkt er målet de famøse 10.000 skridt om dagen, men det kan du også skifte inde fra app’en. Om det så skal være mere eller mindre, det er op til dig, om du lige er startet, eller om du er ambitiøs.

Det er stort set det, men Withing’s Activité er ikke så meget om fancy ting og dikkedarer, det er mere om at få jobbet gjort, og se godt ud imens. Der er en sød lille feature dog, hvis du vil se hvad din alarm står til, så kan du tappe to gange på glasset, og det vil få den til at vise hvad alarmen er sat til. Det er en sød lille feature, som alle jeg har vist den til syntes er godt lavet.

Batteriet i uret er ikke genopladeligt, men selv om tracker stort set hele døgnet, så går der altså 8 måneder før det skal skiftes. Det må siges at være ganske acceptabelt i et smartur.

Uret er designet til være unisex, men jeg kunne godt have tænkt mig at urskiven havde været en anelse større.

Selve uret, det kan ikke gøre meget selv, ud over at måle dine skridt, så det er op til app’en – Withings Health Mate at samle op på tingene. Tænk på app’en som et display der kan vise alle de ting, som uret ikke kan. Når du har indtastet din højde, vægt, og målsætning, så kan du se en tidslinie, der kombinerer din puls, aktivitet, og søvn i en enkel og overskuelig måde. Det virker fint, og jeg kan især godt lide den måde det er visualiseret på, med grafer.

Når vi snakker data, så prøver Withing’s Activité at samle meget af det. Et af de små trick som Health Mate bruger er, at bruge din iPhone’s kamera til at checke din puls. Med hjælp fra blitzen på kameraet, så kan app’en måle din puls gennem huden din finger, når du holder den op foran blitz og kamera. Jeg prøvede med en normal puls måler, lige at checke hvordan resultatet blev, og jeg var faktisk overrasket over hvor tæt det var. De var aldrig mere end tre slag fra hinanden – Ganske imporende.

Selvom jeg ikke er meget for, at have noget om håndledet når jeg sover, så mærkede jeg faktisk ikke meget til uret. Activité gjorde sit job fint, og jeg kunne se hvor meget jeg havde sovet, og hvor meget jeg havde vendt og drejet mig.

Activité er et ur, med en indbygget tracker, det er ikke først og fremmest en tracker. Hvis du har mere brug for en decideret tracker, så er Fitbit Charge HR eller Jawbone UP3 måske et kig værd.

Jeg elsker Activité, men det er svært at sælge det overbevisende. Hvis vi ser det hele lidt ovenfra, så er det nøjagtigt hvad jeg tror folk forventer af et smart-ur. Simpelt, og elegant, men med interaktion til din telefon. Eller, du kan bare sætte appen op, og så behøver du faktisk ikke kigge mere på den, hvis du bare skal have talt dine skridt.

Hvis du leder efter en elegant, stilren skridttæller, så har du fundet hvad du søger, men det er en heftig pris. Men det er altså også kvalitet, du får rustfrit stål, kalveskin, og ultra hårdt safirglas. Der medfølger også en silikone rem, som du kan sætte i hvis du træner meget, eller ikke vil svede for meget på læderremmen.

[afp id=”11″]

[tie_slideshow]

[tie_slide]withings-activite-smartur-1[/tie_slide]

[tie_slide]withings-activite-smartur-2[/tie_slide]

[tie_slide]withings-activite-smartur-3[/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

Fitbit Charge HR – Test

Fitbit Charge HR er en fitness tracker med rigtigt gode muligheder, der tilbyder kontinuerlig overvågning af din puls, for bedre at kunne estimere hvor aktiv du er, din motion, og din søvn.

Hvis du kigger efter prisen på Fitbit Charge HR, så har vi samlet et par forhandlere her.

[afp id=”10″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • Komfortabelt design
 • Holder styr på næsten alle former for motion
 • Præcis måling af puls

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Måling af løb mangler
 • Simpel søvn overvågning
 • Ikke vandtæt

[/tie_list]

[/one_half_last]

Men lever Fitbit Charge HR op til konkurrenterne, som for eksempel Fitbit’s egen Surge, og hvad med Jawbone’s UP3?

Design

Af udseende ser Charge HR utroligt flot ud, og er diskret og kan snildt gå an, til stort set lige meget hvilke tøj du har på. Om det er tøjet på kontoret, eller om det er camping habbiten, det er lige meget. Det er pænt, og det ser faktisk ret smart ud, og så er det pænt til både kvinder og mænd.

Fitbit Charge HR kan fås i flere farver; blomme, blå og sort.

Skærmen er en monokrom OLED skærm, og den er rigtig nem at læse, selv om den kun er på størrelse med en fingernegl. Den viser tiden, antal daglige skridt, distance, kalorier, puls med mere og du kan skifte hvad den skal vise ved at bruge den venstre knap.

Lukningen er som på et normalt ud, et lille hængsel og huller i remmen – ret nemt.

Der er nogle brugere der har klaget over hudproblemer, men det var ikke noget vi havde problemer med. Bare husk at hold remmen ren.

Bortset fra det, så er Fitbit rart at have på, og det sidder godt. Det er også rart at have på når du sover.

Fitbit Charge HR features

Avanceret tracking er en del af games i dagens fitness ræs, og Fitbit Charge gemmer alle de sædvanlige statistikker, koblet sammen med puls data. Den holder styr på dine skridt, kalorier, og holder øje med din søvn om natten. Modsat ældre Fitbit enheder, så behøver du ikke fortælle Charge hvornår du har tænkt dig at sove, da den selv kan finde ud af det, ud fra dine bevægelser og puls målinger.

Det er også muligt at holde styr på din motion, og ved at knappen til venstre inde, kan du sætte det i stopurs mode, så du kan kan tage tid på dine træningssesssioner.

Den sidste lille feature er “caller id”, som er en funktion der kunne være lånt fra et smart ur. Armbåndet vibrerer når der er nogle der ringer på din smartphone. Der er ingen andre notifikations muligheder, og selv om det er smart lille detalje, så er det ikke noget man falder på halen over.

Charge er vandtæt ved 1 atmosfæres tryk, hvilket er fint hvis du skal have den på i badet, men ikke med i poolen. Hvis du vil have den med i poolen, og svømmehallen, så skal du nok kigge efter Misfit Shine.

Aktivitets tracking

Ligesom alle andre fitness trackere på markedet, så holder Fitbit Charge HR primært øje med dine skridt og kalorier. Vi syntes at antallet af skridt var lidt højt, nogle af de dage vi testede, men gennemsnittet ligger på linie med de fleste andre trackers.

Der er ikke nogen GPS i Fitbit Charge, så på det område mangler det lidt i forhold til et decideret løbeur, og dets storebror – Fitbit Surge.

Uden GPS, så vil trackingen af løb, og cykling aldrig blive nøjagtig i forhold til distance og hastighed – Men modsat andre ikke GPS trackers, som fx Withings Activité, eller Garmins Vivosmart, så prøver Fitbit ikke engang på at gætte distancen.

Vi tog en løbtur med Fitbit Charge HR, og brugte stopurs mode, og tagged det som et løb da vi kom hjem. Feedbacken viste puls, kalorier forbrændt, tiden men ingen detaljer om hastighed eller distance.

Fordelen ved Charge HR er ved de andre aktiviteter. Mens mange GPS enheder er så fokuseret på løb, eller cykling, så ignorer de næsten totalt fitness, gymnastik med mere. Charge HR opfordrer til det hele, og du kan få nøjagtige detaljer om din motion via din puls måler.

Vi testede puls måleren i et motionscenter, mens vi brugte nogle af maskinerne, og ofte var Fitbit spot on i dets målinger, hvilket må siges at være ret imponerende.

Når du starter på din motion, så holder du knappen i siden inde for at starte stopuret. Efter endt motion, så holder du knappen inde endnu engang, for at fortælle at du nu er færdig. Så går du over i din app, og tagger typen af motion. Vi har prøvet fx. en spinnings time, og fandt den nemt i listen over aktiviteter. Der er også mulighed for at vælge styrketræning, fodbold, hockey, dans og mange flere ting.

Det at fortælle Charge HR, at det var en spinning time vi var til – Det forandrer ikke detajlerne. Enhver form for aktivitet, er en simpel udregning af tiden og din puls for at udregne hvor mange kalorier du har forbrændt. Din puls dikterer hvor mange kalorier du forbrændte, ikke typen af aktivitet. Så det at tagge den, det er kun hvis du holder styr på, hvor mange gange du er til spinning, dans osv.

Søvn overvågning

Som nævnt, så aktiveres søvn overvågningen automatisk nu, hvilket gør det en del nemmere.

Dets relative simple tracking, er på grænsen til det ligegyldige. Grafen vist en blå blok, det er hvor længe du har sovet. Den totale tid vises i app’en, sammen med dagens andre stats. Der er ingen forskel i farven på blokken, om det er en dyb søvn, eller let søvn som nogle andre trackers gør, men der er markering for når du vender dig i søvne.

Selv om det er en lidt tam tracking af søvnen, især for en leder på markedet som Fitbit, så er det trods alt noget af det mindst vigtige på en fitness tracker. Det vigtigste er at få sine 8 timers søvn, og det er Fitbit mere end istand til at fortælle dig.

Hvis du vil vide mere om dine søvnvaner, så er Withings Activeté eller Misfit Shine et bedre valg.

Fitfit Charge HR App’en

Selv om Charge HR app’en ikke helt er så avanceret som Withings Health Mate App, eller ligeså nem som Jawbone’s, så er Fitbit Charge App’en simpel om nem at bruge. Det er nemt at synkronisere data, og helt uden frustrerende problemer med at få parret telefon og enhed.

 

Når du åbner app’en får du vist alle data fra dagen i dag, inklusiv skridt, puls, distance gået, kalorier, antal trapper, aktive minutter, og hvor meget motion du har noteret ved brug af stopuret samt din søvn.

Der er masser af data at kigge på, og det er uden at har benyttet muligheden for at tracke hvad du har spist, mad planer, vægt udvikling. Disse ting kræver daglige manuelle input, og det er ikke noget vi har gjort.

Hver enhed kan man trykke på, og få vist historiske data, og ugens totaler. Det er specielt brugbart for aktive minutter, som er den tid du har brugt om dagen, med en forhøjet puls.

Hvis du dykker videre ned i app’en giver den dig masser af muligheder for indstillinger, hvor du kan fin-tune din enhed, og slå ting til og fra.

Du kan også udfordre dig selv, til at slå forskellige mål i en konkurrence fane, eller du kan invitere venner til at deltage også. Det er en god ide, selv om vi var lidt skuffede over udvalget af mål. Hver af de fire udfordringer går ud på at gå mere, ikke forbrænde flere kalorier, eller få flere aktive minutter af motion.

Batteri holdbarhed

Når man tager i betragtning, at pulsmåleren er aktiv 24/7, så er dets holdbarhed ret imponerede. Du kan nemt gå over fem dage, uden at skulle oplade Charge HR.

Desuden tager en opladning kun 1-2 timer, og så er det fuldt opladt. Det er til at leve med.

Konklusion af Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR er en kompleks enhed, men hvis du løber, cykler, eller svømmer, så vil den manglende GPS og det at den ikke er vandtæt være noget af en dealbreaker. Hvis du leder efter efter en skridttæller, der kan give dig basal indsigt, så køb en af de billigere modeller, men hvis du er en af dem der også dyrker en del andet motion, som du også godt vil holde styr på, så er Charge HR en af de bedste.

 

[afp id=”10″]

[taq_review]

Jawbone UP3 – Test

Jawbone UP3 er, efter min mening, den hotteste fitness tracker på markedet. Ligesom de tidligere Jawbone modeller, kan denne måle søvn, kalorier, søvnmønstre, og som en ekstra feature, kan den også måle puls. Den sidste feature, er en af de største forskelle mellem Jawbone UP3 og andre Jawbone produkter på markedet.

[afp id=”9″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • Moderne design
 • God batteri holdbarhed
 • En af de bedste app’s på markedet
 • Ekstrem præcis måling

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Ikke vandtæt
 • Lidt irriterende lås
 • Intet display

[/tie_list]

[/one_half_last]

Jawbone er stolte af den. De siger selv, at UP3 er verdens mest avancerede tracker de har skabt, pakket med sensorer og nye features.

I dets tidlige design, var Jawbone’s intention at gøre UP3 vandtæt op til 10 meter, i modsætning til de fleste andre trackers der bare er stænktætte. Desværre så fandt de ud af, at lige netop det, var svært at opnå, så de måtte droppe de planer. Det er netop på grund af, at de gerne ville have den feature med, at Jawbone UP3 blev forsinket.

På papiret giver UP3 ny teknologi til fitness industrien, og er en biometrisk sensor i et slankt, moderne design.

Design og specifikationer.

Både Jawbone UP og Jawbone UP24 har længe været mine favoritter, takket være deres form og design. Små, nemme at have på, og lå lige der hvor det var et mix af et sporty design, men stadig et moderne armbånd. Jawbone UP3 er lille, og ser ud til mest at være designet til kvinder, der godt kan lide en lidt mere stilren fitness tracker.

Jawbone-UP3-Review-gallery4

Dets indre er forseglet af et lækkert blødt og behageligt gummi/plastik armbård, der i dets design er tykkere på toppen, hvor en aluminiumskasse indrammer den trykfølsomme sensor, og tre LED status pærer. Et dobbelt tryk på sensoren, lader dig se hvilket program du er i. En orange løbende mand indikere aktivitet, og en blå måne indikerer at du nu tracker din søvn.

Jawbone UP3 har den samme låsemekanisme som UP2. En lille lås, som jeg har haft en del problemer med. Jeg blev simpelthen nødt til at justere det en del gange, da det bruger friktion til at holde det i den position, du har sat den i. Desuden har den “låst sig op” et par gange, når jeg har sovet, eller løbet, og er næsten faldet af.

Inde i selve armbåndet, er der nogle metal studser spredt ud gennem gummiet. Det er de bio-metriske sensorer, der kan måle puls, åndedræt, hudtemperatur med mere.

Disse studser, er beregnet til at være i konstant kontakt med din hud, og derfor er armbåndet nødt til at sidde ordenligt, ellers vil sensorene ikke opfange korrekt data. På sigt har Jawbone lovet, at tilføje endnu flere funktioner, der kan gøre ekstra brug af disse sensorer.

Ligesom tidligere generationer, har UP3 ingen skærm. Sammenlignet med andre produkter, som for eksempel Fitbit Charge HR, og den mangel på skærm er stadig et stort savn. Men der er dog en kæmpe fordel ved en tracker uden skærm: Jeg brugte UP3 i over en uge, dag og nat, og jeg behøvede ikke oplade den en eneste gang.

En af de features som jeg godt kan lide er, det er måden man oplader den på. Pakken indeholder en USB dongle, som man kan sætte på bagsiden af armbåndet. Den er bøjelig, og kan derfor sættes i forskellige positioner, og gør opladningen nem og ubesværet.

Features.

Jawbone-UP3-Review-performance-and-features-app2

Lige meget hvilke af Jawbones trackers du køber, så er du nødt til at bruge Jawbones UP app. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da styrken i Jawbone ligger i appen. Det er ikke bare endnu en Fitness tracker app på markedet. Jawbone overskygger konkurrenterne ved at tilbyde en simpel, men fuldstændig superb grænseflade.

Hvad jeg ikke forstår er, hvorfor Jawbone har to forskellige apps, en for ældre og en for nye trackers. Der er nogle der påstår, at de har lavet den nye app, for at kunne lade den gamle app (og trackers) udgå, uden at det så påvirker de nyere.

I appen er der også en smart træner, som holder styr på din aktivitet, og sammenholdt med din puls, kommer den med rigtigt brugbare anbefalinger. En anden god feature er dets evne til at holde styr på, og kategorisere aktiviteter eller søvn. Noget du som bruger måske ikke lige havde tænkt på at sætte op, eller måle på. Disse aktiviteter kommer i en daglig nyhedsstrøm, og er ret godt organiseret.

En anden funktion som er en af Jawbone’s styrker, er dets brugeres mulighed for at konkurrere mod venner som også har en Jawbone. Appen giver dig mulighed for at tilføje venner og familie, og give dig en motiverende besked, som lyder noget i retning af : Folk der konkurrerer går i gennemsnit mere end folk der ikke gør”.

Som i tidligere generationer, så er det muligt at sætte flere alarmer, og påmindelser så som, nu er det tid til at gå, husk at købe ind, og så videre. Den smartphone du har koblet sammen med Jawbone UP3 virker som en forlænget arm. Den ene vibrerer, mens den anden viser dig beskeden.

En af de andre fede ting ved Jawbone er dets 3-parts kompatibilitet. Som bruger kan du forbinde Jawbone UP appen med hundredevis af 3-parts apps, platforme og eksterne fitness trackers. Den virker med Android, iOS og lader dig synkronisere dage fra telefonens accelerometer, men også andre enheder som for eksempel smart ure.

Når vi snakker om notere hvad du spiser, så har UP app’en en imponerende liste af emner der kan gøre det nemt at beregne dit daglige kalorieindtag. Så selv om du har en anden Fitness Tracker, så er Jawbone App’en stadig et rigtigt godt valg.

Jawbone Pris og batteri holdbarhed.

Når det kommer til batteriet, så er Jawbone UP3 på samme niveau som dets konkurrenter. Jeg var i stand til at bruge UP3 uden at oplade den i over en uge. Desuden så er den fuldt opladt på cirka en time, og det kan gøres via den medfølgende USB dongle.

Prisen er til gengæld lidt pebret, men den koster det samme som fx. Fitbit Charge HR.

Konklusion.

Det er absolut en af de bedre fitness trackers, hvis ikke den bedste. De nye funktioner siden sidste generation, som puls måling, og måling af REM søvn. På papiret var den alt hvad jeg ønskede mig, og efter af have brugt den i over syv dage, så er det stadig den jeg bruger.

Hvis du kan få bugt med låsen, så er Jawbone UP3 helt klart et rigtigt godt bud på den perfekte tracker.

Nike Fuelband SE – Test

Noget af det første man ser på Nike’s Fuelband SE, er det store klare, iøjenfaldende LED display. Det stilrene armbånd passer perfekt, og er så rart at have på, at du næsten glemmer du har det på.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

 • God batteri holdbarhed
 • Fedt design
 • Kan connecte til dine facebook venner
 • Både app til iOS og Android

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

 • Ikke gearet til anden form for motion
 • Ligegyldige søvn funktioner

[/tie_list]

[/one_half_last]

Nike’s Fuelband er helt klart et godt valg, hvis du går op i design, men det er ikke altid helt præcist i sine målinger. Selv om det er simpelt at bruge, og det har en del forskellige motiverende faktorer for at få dig op, og ud at gå, så er dets præcision desværre ikke helt sammenhængende med dets dyre pris.

Active wear, er en term som Nike blandt andet bruger om deres Fuelband, som er den anden generation af skridttællere. Nike’s Fuel band er pænt, og stilrent, men kan sagtens holde til hårdt brug. Det bløde armbånd er lavet af en god gummi, og beregnet til at holde styr på dit aktivitetsniveau hele dagen. Ligesom en normal skridttæller, så tæller den dine skridt, kalorier, and distancen du har gået i løbet af dagen. Fuelband har en tre-akses accelerometer, som ellers kun er at finde i high-end skridttællere. Desværre er der ikke nogen højdemåler, så du kan holde styr på hvor mange trapper du har gået på.

Når du første gang tænder for dit Fuelband, og dets medfølgende app, så indtast din vægt, højde og alder for at få en mere præcis kalorieudregning. Når du bevæger dig, så måler Fuelband intensiteten af din træning gennem appen, så du kan følge med i hvor hårdt og hvor meget du rører dig. Ligesom mange andre aktivitets trackers måler Nike Fuelband også din søvnkvalitet, og den kan synkronisere med din iOs enhed. Med appen kan du så følge med i hvor længe du har sovet, hvor dybt, og hvor mange gange du har været vågen.

En af de vigtigste ting ved Fuelband, er dets FuelPoints – Nike’s system til at måle din aktivitet. Fuelband armbåndet, og appen bruger FuelPoints til at sætte dine daglige mål, og motivere dig med trofæer, og milepæle. Fuelbands tre-akses accelerometer måler dine bevægelser. Det bruger den så til at udregne dit oxygen indtag, baseret på dine bevægelser. I stedet for at nå mål som antal skridt, eller forbrændte kalorier, så beregner Fuelband dine fremskridt baseret på aktivitet. Det beregner dine point gennem dine bevægelser og estimeret oxygen indtag. Det betyder, at du kan få 500 point for at gå en tur til købmanden, men 700 for en fitness time.

Indtil videre kan FuelBand kun synkroniseres med iOs enheder, via Bluetooth. Men appen der medfølger er fuld af motiverende ting som “Win the hour” konkurrencer gennem hele dagen. Den sociale app lader dig oprette grupper med venner, eller hold så du træne med dem. Når det kommer til at røre sig, så er der ikke noget som lidt venskablig konkurrence der kan motivere en. Appen har også et score board, så du kan se hvor meget du har gået, kontra hvor meget dine venner har gået. Den kan give dig et overblik, time for time, med gennemsnit, og sammenligninger med tidligere dage. Alt sammen pænt præsenteret enten i klare tal, eller i pæne grafer.

Det hårde gummi armbånd kan holde til næsten alle former for sport, lige fra skateboarding, fodbold eller bare en løbetur. Det gode LED display og den ene knap gør det nemt og hurtigt at se dine skridt og kalorieforbrænding med et blik. Nike Fuelband fås i tre forskellige størrelser, men du kan også få det lavet i andre størrelser.

Selv om du ikke kan bruge dit Fuelband i forbindelse med svømning, så er det stadig vandafvisende og det kan bruges i cirka 10 dage på en enkelt opladning.

Selv om jeg elsker designet på Nike Fuelband SE, så har det plads til forbedringer som en fitness tracker. Efter min overbevisning, så er Fuelpoints ikke så gode til at måle præcist, men de er ret gode som motivations faktor. Når det er sagt, så er alt der kan få dig op af stolen, og ud og gå jo en god ting. Jeg elsker LED displayet, og det fine design, men det mangler lidt en højdemåler.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://pedometer.dk/nike-fuelband” icon=”shopping-cart” target=”true”]Køb Nike Fuelband SE her >>[/button]

Garmin Vivofit 2 – Test

Garmin Vivofit 2 er en tracker med mange funktioner. Dette fitness ur, tilbyder at overvåge din søvn, aktivitets tracker, og giver en alarm hvis du sidder for meget ned gennem dagen. da det ikke har almindelig alarmfunktion, så er det mere et fitness ur, end et decideret smartwatch. At det så holder et år før der skal skiftes batterier, det trækker heller ikke ned i bedømmelsen.

Det 1″ LCD display, lader dig se alle relevante indsamlede data direkte på dit håndled, uden brugen af apps eller computer. Selv om displayet er småt, så virker det fint i både skarp sollys, og om natten.

Det indbyggede accelerometer holder styr på de basale data, som antal skridt, distance tilbagelagt, og fart. Ud over det, så holder Vivofit også styr på den estimerede kalorie forbrænding, med den profil du har sat op via den kompatible app for iOs eller Android. Du kan også købe en separat hjerterytme monitor, som du kan bruge til at få en mere præcis måling af forbrændte kalorier, intensitet af din fitness, og din hjerterytme.

Dette ur vil også lære hvordan dit aktivitetsniveau normalt er, efter et par ugers brug, og kan komme med foreslåede mål til dig, for at holde dig i form. Accelerometeret holder også styr på din søvn, samtidig med det kan fortælle dig hvordan du gør fremskridt med din motion. Du kan se en oversigt over hvor længe du sover, og hvor mange gange du har været vågen med mere.

Uret vil også hjælpe dig med at holde dig igang i løbet af dagen, så du holder dig i form, og får forbrændt de kalorier du skal. Dette fitness ur fra Garmin holder styr på dig, og sender dig små påmindelser, hvis ikke du har rørt dig nok. Det motiverer dig til at komme op, strække ud, og gå for at holde din puls oppe, og din krop i bevægelse.

Da dette ur ikke har nogen Bluetooth funktion, så kan du ikke få smarte alarmer eller notifikationer fra din telefon. Men det kan synkronisere med Garmin Connect, så du kan se dine data på din telefon, eller via nettet for nem adgang til alle dine data. Netop denne mangel på Bluetooth interaktion gør at Garmin Vivofit 2 er et fitness ur, og ikke et smartwatch som sådan.

Så hvis du bare er ude efter en fitness tracker, der kan sidde på dit håndled, så dækker Vivofit 2 snildt alle dine behov.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://pedometer.dk/vivofit-2″ icon=”shopping-cart” target=”true”]Køb Garmin Vivofit 2 her >>[/button]

Polar Loop tracker – Test

Polar Loop trackeren fås i tre forskellige farver, og sidder rart og behageligt omkring håndledet. Ligesom de bedste fitness trackers, kan du med Polar Loop holde styr på din træning via selve armbåndet, din telefon eller din computer. Modsat en del af de andre trackers er Polar totalt vandtæt, og du kan bruge det når du svømmer, løber eller blot går på arbejdet. De fleste andre trackers er nemlig kun stænktætte, men denne kan altså holde til en tur i poolen.

At holde styr på sin træning kan være en kompliceret og tidskrævende opgave, men de bedste trackers gør det hårde arbejde for dig. Med Polar Loop kan du holde øje med din søvn, antal skridt, distance gået, og kalorier forbrændt på en given dag. Jo mere du tænker over hvor meget du træner, jo nemmere bliver det at forbedre sig og holde det ved lige.

Ikke mange trackers kan bruges i poolen, men Polar Loop er altså 100% vandtæt. Du kan have det på i badet, når du vasker op eller når du er en tur i svømmehallen. Før du tager Polar i brug, skal du først have skåret armbåndet til, det lyder værre end det er, men der er en god instruktion med, og når først det er gjort, så sidder det altså meget bedre.

De fleste trackers har en måde, at vise dig dit aktivitetsniveau lige nu via en skærm, Polar har LED lamper der kan vise dig de fleste ting. Det er mindre batterikrævende end en almindelig skærm, og du kan sagtens læse hvad der står. Ikonerne viser dig intensiviteten af din træning, og hjælper dig med at nå dine personlige mål.

Ligesom de fleste andre trackers, så kan Polar Loop overføre data til både iPhone og Android enheder, og du får også en online konto hvor du checke skridt, kalorier og meget andet via din computer.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://pedometer.dk/polar-loop-tracker” icon=”shopping-cart” target=”true”]Køb Polar Loop her >>[/button]

Garmin Vivofit armbånd – Test

Hvad enten du går rundt på arbejdet, eller løber et marathon, så er Garmin Vivofit trackeren en god måde, at holde styr på din daglige motion. Ved at synkronisere med din telefon, kan Vivofit holde øje med dit daglige motionsniveau, og give dig adgang til disse data i en smart app så du kan forbedre dine gode vaner.

Gennem vores fitness tracker tests, beviste Garmin Vivofit at den havde hvad der skal til, for at motivere og forbedre din træningsrytme og/eller mængde. Gennem dagen, holder Vivofit øje med antal skridt, kalorier forbrændt, distance tilbagelagt, og mere. Du kan også sætte den i søvn mode om natten, så den kan holde øje med om din søvn er god.

Trackers til fitness skal IKKE være i vejen, eller føles ubehageligt når du har den på, og det er Vivofit heldigvis ikke. Armbåndet kommer i to forskellige størrelser, og der er fem forskellige farver at vælge imellem. Batteriet holder et år, før det skal erstattes af et nyt. Det er en af de eneste trackers der ikke kan genoplades, men hvad betyder det når batteriet holder et år? Den er også en anelse tungere end andre fitness armbånd, men slet ikke noget der burde generer dig på nogen måde.

Jo nemmere en fitness tracker er at bruge, desto mere tilbøjelig er du til at bruge den, og dermed forbedre dit helbred. Den indbyggede menu styres nemt af den ene knap, så det er virkeligt nemt at bruge. Fra skærmen kan du aflæse alle dine daglige statistikker, og skærmen er altid tændt, så du kan også bruge den som et ur. Den har også selvjusterende mål, så du kan udfordre dig selv til at nå det næste niveau.

Du kan koble Vivofit sammen med en pulsmåler, og dermed få adgang til endnu flere data.

Vivofit er en Bluetooth enhed som automatisk synkroniserer med enten din computer eller telefon. En USB ledning leveres sammen med Vivofit, så du kan koble dig til en online konto. Du kan også koble den til enten en Android enhed, eller iPhone eller iPad. Desværre kan du kun koble dine data sammen med den medfølgende app, og dermed kan du ikke synkronisere sammen med andre fitness apps.

Der er to års garanti på denne tracker.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://pedometer.dk/garmin-vivofit” icon=”shopping-cart” target=”true”]Køb Garmin Vivofit her >>[/button]