Garmin Vivoactive – Test

Tidligere i år, på Consumer Eletronics Show (CES) i Las Vegas, der annoncerede Garmin en række nye produkter, inklusiv den nye Garmin Vivoactive. Vivoactive har med denne tracker, fået 3-parts app support, og har tilmed også support for golf spillere. På mange måder, så er denne tracker bedre end nogle af deres dyrere modeller, men lever det op til hypen?

Hvis du kigger efter prisen på Garmin Vivoactive, så har vi samlet et par forhandlere her.

[afp id=”13″]

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

[one_half][tie_list type=”thumbup”]

  • Tons af sportsgrene du kan tracke
  • Batteriet holder længe
  • Masser af notifikationer

[/tie_list][/one_half][one_half_last]

[tie_list type=”thumbdown”]

  • Designet passer mere til fitness centeret end på kontoret
  • Low-resolution skærm
  • Søvn tracking er meget upræcis

[/tie_list]

[/one_half_last]

Lige indtil Garmin Vivoactive kom på markedet, var den perfekte fitness tracker blot en drøm. Traditionelle skridttællere er håbløse til reel sport, som badminton, løb eller andet. Desuden er deres data meget overfladiske, og de er næsten værdiløse for folk der gå op i deres fitness eller sport.

Hvis du elsker at være aktiv, så var et GPS løbeur det bedste for folk der løb, eller cykler. Men de fleste er dyre, og kun brugbare når du rent faktisk er på asfalten. Hvad hvis du nu holder af mere end blot løb og cykling.

Efter Garmin Vivoactive, som faktisk næsten er firmaets første smart-ur, som lover notifikationer på dit håndled, og en palette fuld af forskellige sportsgrene den kan holde styr på.

[tabs type=”horizontal”]
[tabs_head]
[tab_title] Features [/tab_title]
[tab_title] Design [/tab_title]
[tab_title] Tracking [/tab_title]
[tab_title] App’en [/tab_title]

[tab_title] Diverse [/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]

Garmin Vivoactive features

Først og fremmest, som du ville forvente af en Garmin enhed, så lader den dig tracke et utal af sportsgrene, og med en indbygget GPS, så er det en ret seriøs tracker. Så om du løber, cykler, går eller svømmer, så kan den tracke det hele, og med præcision fra GPS systemet. Ikke noget gætteværk her, men reel tracking fra en af de bedste producenter.

 

Et stort plus for mange, vil være muligheden for at tracke når du spiller golf. Ved at bruge den indbyggede GPS, og Garmin’s gigantiske database over 38.000 golfbaner, kan du få alle de data frem som du behøver.

Det er faktisk generelt Vivoactive i en nøddeskal. Det er som at tage hele Garmins udvalg af dedikerede spots trackers, bare samlet i en. Den har alt det mest essentielle, og langt de fleste mennesker vil finde det tilstrækkeligt.

Ud over tracking af din favorit spot, så er Vivoactive også et smart-ur og fitness tracker. Den holder styr på dine daglige skridt, og din søvn, og fortæller dig at du bør rejse dig hvis du har siddet for meget. Selv om dets analyser ikke er nær så dybdegående som Fitbit, eller Jawbow’s, så er det ikke ting der betyder noget hvis du generelt er ret aktiv. garmin-vivoactive-fitness-tracker-1

Den sidste lille ting af features hos Garmin Vivoactive, er dets notifikationer, som gør at vi kalder det et smart-ur. Det kobler sig op på din telefon, og kan give dig stort set alle dets notifikationer – Bare på dit håndled.

Vivoactive understøtter et hav af notifikationer fra start af, sms’er, opkald, WhatsApp, Tweets, Uber alarmer, stort set alt fra din smartphone kommer op på dit håndled. Nogle vil sige det er lidt i overkanten, men når man kigger på for eksempel Fitbit Surge, som er lidt begrænset i dets notifikationer, så er det faktisk en rar afveksling.

 

Alligevel så føler man ikke det er for meget. Notifikationerne forsvinder efter små 10 sekunder, og gemmes i en speciel menu, som man kan komme ind i ved at swipe til højre.

Som du måske regnede ud da vi nævnte du kunne bruge den til at tracke din svømning med, så er Vivoactive vandtæt ned til 5 ATM, så du kan faktisk dykke ned til 50 meter med det, hvilket vil være mere end rigeligt til langt de fleste.

 

[/tab]
[tab]

Garmin Vivoactive Design

Set ud fra den imponerende liste af features, ser det ud til at Garmin har produceret et mindre mirakel, og den retfærdiggør snildt sin lidt høje pris.

Selve designet af uret selv, har et stort minus. Dets store firkantede flade, minder lidt om den første generation af Sony’s smart-ure. Hvis nogle tror det er et kompliment, så kunne det ikke være længere fra sandheden.vivoactive-colors-whiteleather-1x

Den eneste ting der er positiv her, det er tykkelsen på uret, som er holdt nede på 8mm, hvilket er rimeligt imponerende.

Det visuelle gør det ikke bedre af, at den store LCD touchskærm på 205 x 148 pixels er smidt ned mellem to brede remme. Lysstyrken på skærmen er nede på et niveau, hvor det er ligefør det er ubrugeligt i mørke omgivelse. Knappen på venstre side af uret, har en baggrundsbelysning, som nogle gange lige tænder i fem sekunder. Det er en måde at spare på batteriet på, og det har givet resultater, men ikke uden omkostninger. Skærmen er ikke specielt køn at se på, og det er synd. Garmin Vivoactive er faktisk på mange måder det perfekte smart-ur, vi gider bare ikke gå med det.

Måske det ændrer sig i de senere generationer, men lige nu er Vivoactive ikke noget vi helst blev set med gående rundt med på arbejdet, eller i byen.

[/tab]
[tab]

Tracking

Efter den lidt negative smøre om Garmin’s design, så er det noget bedre at skulle vende tilbage til det, som det egentligt handler om.

Skridt og søvn trackingen er lidt af en blandet pose bolcher. Der ikke noget at klage over hvad angår selve trackingen, men de mål den sætter, er lidt underlige, især hvis du er vant til den type ala 10.000 skridt om dagen. De kan dog ændres i app’en.

Søvn trackingen er også lige ud af landevejen, du får en graf der viser dig timer du har sovet, og hvor dyb søvnen var.

Når det så kommer til tracking af sport og fitness, så er den virkelig på hjemmebane. Dets GPS betyder at alt din aktivitet vil præcist målt, med live opdatering af hastighed, distance og alt hvad du ville forvente af et dedikeret løbeur. Det er det samme hvis du cykler, svømmer eller går. Den kan endda fortælle dig hvor mange skridt pr. minut du tager, noget der ikke er helt normalt for et wear-able der sidder på dit håndled.

 

Hvis du er meget seriøs med din sport, så kan du også parre Vivoactive sammen med en af deres hjertemålere der bæres hen over brystet.

[/tab]

[tab]

Vivoactive synkroniserer med Garmin Connect, som er deres app til smartphones. Der kan du se alle detaljer om dine daglige aktiviteter, skridt, og ændrer dets indstillinger og meget mere.

Garmin Connect er en stor fitness platform, og en ret god app, som faktisk kan hjælpe dig med at holde styr på stort set alt, og du kan optjene badges for opfyldelse af mål, og gemme dine løbeture på kortet og meget andet.

Den er godt opdelt, og alt daglig aktivitet ses tydeligt i toppen af app’en, og de enkelte fitness sessionen i kronologisk rækkefølge nedenunder. Alle data vises pænt på overskuelige grafer, og du kan dykke ned i næsten alle detaljer om den enkelte træning.

En god detajle er, at den er så hurtig om at synkronisere. Når vi startede app’en, så var det kun et spørgsmål om sekunder før den kunne vise alle de sidste nye data. Det er altså et plus, der er rigtigt mange enheder derude, som tager evigheder om at synkronisere, eller også er de sidste nye data ikke kommet med over.

[/tab]

[tab]

Batteri

Garmin lover at det kan holde tre uger, med cirka 10 timers GPS tracking, og det syntes vi ikke helt vi kan få det op på, men det er stadig ret godt gået må man sige.

Hvis du bruger det hver dag, og med alle notifikationer slået til, så holdte det cirka en uge.

For fitness fanatikeren, er Garmin Vivoactive måske et af de bedste sportsure på markedet, og måske et af de bedre smart-ure. Garmin har fået et imponerende antal funktioner presset ind i uret, og skabt et ur til stort set alle sportsgrene.

Det eneste der trækker ned her, det er designet og den lidt dårlige skærm.

[/tab]
[/tabs]

[afp id=”13″]

[taq_review]

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *